Вие сте тук: Начало

Новини

Фолклорен събор в памет на Васил Левски в с. Новоселяне

Е-мейл Печат ПДФ

Откриване на храм "Св. Св. Петър и Павел" с. Паничарево

Е-мейл Печат ПДФ

На 30 юни 2018г. в с. Паничарево, с тържествен освет, извършен от Архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия , отец Георги Паликарски, бе осветен и открит параклис на името на Свети Свети Равноапостоли Петър и Павел, наречени още Първовърховни.

На събитието присъстваха жители и гости на селото, както и кмета на община Бобов дол, адв. Елза Величкова и зам. кмета г-жа Детелина Борисова.

Адв. Величкова подари на храма икона с образите на Св. Св. Петър и Павел. Тя дари строителите, съградили параклиса, с бели кърпи, както Светата Православна Църква повелява, след което преряза лентата и откри осветения параклис.

Адв. Величкова благодари на всички дарители, помогнали да стане възможно изграждането на параклиса.

Женска фолклорна група от НЧ „Царичина – 2008” гр. Бобов дол изпълниха песента „Тебе поем”, прославяща Господ Бог Исус Христос. Те изпълниха още песни от своя репертоар.

За всички присъстващи пяха и жените от Женска фолклорна група при НЧ „Пробуда – 1916” с. Мало село.

 

Отец Паликарски освети курбана, който бе раздаден за здраве на всички присъстващи.

Адв. Елза Величкова връчи дипломите за средно образование на зрелостниците от СУ "Христо Ботев" гр. Бобов дол

Е-мейл Печат ПДФ

На 25.06.2018г. от 10.00 часа в сградата на СУ „Христо Ботев” гр. Бобов дол, кмета на общината, адв. Елза Величкова, връчи дипломите за завършено средно образование на 20 зрелостника от профил „Предприемачески” и профил „Природо-математически”. Адв. Величкова подари на всички завършили по една икона на Св. Св. Кирил и Методий” – символ на знанието и просперитетът. В приветственото си слово тя им пожела попътен вятър, много здраве и дръзновение, за да сбъднат всичките си мечти.

Фирма "МЕГА ЕЛ" ЕООД търси служители

Е-мейл Печат ПДФ

Фирма "Виту" ЕООД търси служители

Е-мейл Печат ПДФ

Страница 17 от 39